کدام غذاها برای معده مفید، و کدام یک مضر هستند؟

vida_admin/ شهریور ۱۹, ۱۴۰۰/ رپورتاژ/ 0 دیدگاه

کدام غذاها برای معده مفید، و کدام یک مضر هستند؟

هلیکوباکتری پیلوری اصلی ترین علت ایجاد زخم معده است، به همین علت دانشمندان روی این موضوع که کدام غذاها در مبارزه با این عفونت نقش دارند، مطالعه می کنند. برای درمان این عفونت، پزشک داروهای آنتی بیوتیک و مهارکننده اسید معده تجویز می کند، اما برخی غذاها نیز در این زمینه نقش دارند. در افراد مبتلا به عفونت هلیکوباکتری پیلوری، مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان می تواند به رفع این عفونت کمک کند. مصرف این مواد غذایی موجب می شود سیستم ایمنی بدن تقویت شده و با عفونت ها بهتر مبارزه کند. علاوه بر این برای پیشگیری از سرطان معده نیز مفید هستند. می توانید با تقویت سیستم ایمنی خود از بروز انواع عفونت ها و بیماری ها از جمله عفونت های گوارشی جلوگیری کنید. برای این کار، مصرف مکمل های تقویت کننده سیستم ایمنی می تواند به شما کمک کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه و تهیه مکمل باکیفیت و مناسب برای خود به داروخانه اینترنتی مراجعه کنید.   غذاهای مفید برای مبتلایان به زخم معده عبارتند از:
  • عسل
  • گل کلم
  • فلفل دلمه‌ای
  • کلم برگ
  • تربچه
  • سیب
  • انواع توت و میوه‌های ریز (بلوبری، تمشک سیاه، توت سیاه، توت‌فرنگی)
  • گیلاس
  • سیر
  • هویج
  • بروکلی
  • سبزیجات برگدار مانند اسفناج و کلم کِیل
  • روغن زیتون و دیگر روغن‌های گیاهی
  • چای سبز بدون کافئین
  • شیرین‌بیان
  • زردچوبه
  • غذاهای پروبیوتیک دار مانند ماست، کفیر، ساورکرات و کامبوجا
برای آشنایی و تهیه مکمل هایی که می توانند در زمینه مشکلات گوارشی به شما کمک کنند، می توانید به داروخانه آنلاین  مراجعه کنید.   چرا این مواد غذایی مفیدند؟ در مواردی که زخم معده ناشی از عفونت هلیکوباکتری باشد، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می تواند به رفع این عفونت کمک کند. این غذاها با تقویت سیستم ایمنی در مبارزه بهتر با عفونت و پیشگیری از سرطان معده نقش دارند. در میان خوراکی های نام برده شده که برای زخم معده مفید هستند، مواردی هم چون بلوبری، گیلاس و فلفل دلمه ای قدرت آنتی اکسیدانی بالایی دارند. سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج نیز حاوی کلسیم و ویتامین‌های B هستند. بروکلی حاوی سولفورفان می باشد؛ ترکیبی که دارای فعالیت ضدهلیکوباکتر پیلوری است.نتایج بدست آمده از برخی مطالعات حاکی از آن است که اسیدهای چربی که در روغن زیتون یافت می شود به درمان عفونت هلیکوباکتری کمک می کنند. در مورد غذاهای تخمیری پروبیوتیکی نیز، خاصیت درمانی برای زخم معده و پیشگیری از عفونت به اثبات رسیده است. زردچوبه نیز در حال حاضر تحت مطالعه است و درمانی بالقوه برای زخم معده محسوب می‌شود. سیر، چای سبز بدون کافئین و شیرین‌بیان نیز برای درمان زخم معده مفید هستند.

تأثیر مصرف پروبیوتیک ها بر زخم معده اگر برای درمان زخم معده، تحت درمان با آنتی بیوتیک هستید، بهتر است مکمل های پروبیوتیک را نیز بخشی از فرآیند درمان خود قرار دهید. این مکمل ها به کاهش علائم ناشی از مصرف آنتی بیوتیک کمک کرده و تأثیرگذاری آن را بهبود می بخشد. پزشک می تواند در انتخاب پروبیوتیک مناسب به شما کمک کند. علاوه بر این، با استفاده از داروخانه اینترنتی با ارسال رایگان نیز می توانید اطلاعات زیادی در مورد پروبیوتیک ها بدست آورده و مشاوره نیز دریافت کنید. مصرف شیرین بیان یک ساعت پیش از غذا و همچنین عصاره کورکومین نیز طبق برخی از تحقیقات با هلیکوباکترپیلوری مبارزه می‌کنند.   کدام غذاها موجب بدتر شدن ریفلاکس اسید و زخم معده می شود؟ در برخی افراد مبتلا به زخم معده، ریفلاکس اسید معده نیز دیده می شود. برخی از غذاها ممکن است با شل کردن قسمت پایینی مری موجب شوند اسید معده راحت تر به سمت بالا و مری حرکت کرده و در نتیجه سوزش سردل، درد و هضم نامناسب را به همراه داشته باشد.   غذاهایی که ریفلاکس اسید معده را بدتر می‌کنند شامل موارد زیر می‌شوند:
  • غذاهای تند
  • قهوه و کافئین
  • شکلات
  • الکل
  • غذاهای اسیدی مثل مرکبات و گوجه‌فرنگی
پُرخوری و غذاخوردن دو تا سه ساعت پیش از رفتن به رختخواب نیز می‌تواند علائم ریفلاکس را بدتر کند.

نظر شما چیست ؟

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*